Textiles

Textiel

Textiel is een passie van NHtextileDD. Ik ben gespecialiseerd in het ontwikkelen van stoffencollecties, waarin kleur, materiaal en dessin op elkaar af gestemd zijn en zo een herkenbaar thema vormen. Dit kan de ontwikkeling zijn van een drukstof, weefstof of  3-dimensionale stoffen. Alle projecten zijn textiel georiënteerd; het is leuk om samen te werken met producenten om tot producten te komen waar mensen enthousiast van worden als men deze toepast of gebruikt. 

Voltooide/ lopende projecten;

Fresh Emotion

Een collectie gemaakt op een ecru basis ondergrond, gewerkt met chenille inslagdraden, met sherly technieken en zo 3 dessins gecreëerd die samen een jong toepasbaar thema vormen. Gerealiseerd voor Holland Haag.

Pink Lemon

Deze collectie is ontwikkeld voor Deja en was bijzonder door de speciale weeftechnieken en de frisse kleurstelling. De collectie word ondersteund met thema kaarten.

India: Jute project voor Artifort

In het kader van milieugerichte productontwikkeling aan de TU Delft is in samenwerking met jute weverijen in India voor meubelfabrikant Artifort een jute meubelstof ontwikkeld. De jute is opgewaardeerd door deze te mengen met ramie. Er is gebruik gemaakt van een nieuwe spintechnologie, om extra hoogwaardige garens te krijgen. En door het toepassen nieuwe verfmethodes, ontstond er een jute meubelstof  met een goede lichtechtheid en een hoge Martindale slijtage (20.000 toeren). Voor dit project heb ik de Maltha Milieuprijs gewonnen.

Glamourous Feeling

Voor Holland Haag is de collectie Glamourous Feeling ontwikkeld. Deze collectie bestaat uit glansrijke, luxe stoffen, voor een betaalbare prijs. De collectie is gepresenteerd op de winkelvloer met parels aan de stalen. Dat ondersteunde de collectie en trekt de aandacht van consumenten.

 

Contact informatie

Lange Nieuwstraat 177a-b, 3111 AJ Schiedam - the Netherlands
Tel: +31-645716413